Magyar | Angol | Német
Vadászat
 

Magyarország és talán Európa egyik legismertebb, vadban leggazdagabb vadászterülete ez a Balatontól mintegy 70 km-re délre, Nagyatád térségében fekvő 48.000 hektáros síkvidéki jellegű vadászterület, amelyen 60 éve állami tulajdonban lévő vállalat vadgazdálkodik. 2004 ősze óta a SEFAG Zrt. Lábodi Vadászerdészetéhez tartozik. Az itt folyó gazdálkodást elismerendő kapta meg a terület 1994-ben Fokvárosban az Edmond Blanc díjat.
Erdősültsége az uniós támogatások hatására folyamatosan nő, meghaladja a 40%-ot. Számolhatatlan kisebb nagyobb vízfolyás, - amelyek neve szinte kizárólag Rinya - és állóvíz tarkítja a területet, melynek jelentős része mezőgazdaságilag művelt terület. A kisebb nagyobb erdőfoltok, nagy kiterjedésű rétek, a közel 3.000 hektár vadföld ideális élőhelyet jelentenek a vadállomány számára.

A vadászati lehetőségek közül első helyre kívánkozik a gímszarvas, melynek minősége az egyik legkiválóbb a világon. A sok kiváló trófea közül is kiemelkedik a 2001-ben elejtett 16,83 kilogrammos, amely a nemzetközi Trófeabíráló Bizottságtól kapott 265,67 pontjával jelenleg a 7. a világranglistán. Dámszarvasból a legnagyobb lapátost 2002-ben ejtették el és 5,15 kilogrammot nyomott. Az éves őzteríték átlagosan 100 a bak. A legnagyobb bak 1971-ben került terítékre és 535 grammot nyomott. A vaddisznóból évente elejtett 1000 darab igen számottevő vadászati lehetőséget jelent. A szabad területi hajtások mellett mód van egy 1998-ban épített 200 hektáros vaddisznóskertben is vadászni. A területen a nagyvad mellett igen keresett és ismert vadászati lehetőség a szalonkázás, melyet a valamikor ezen a területen dolgozó Studinka László is igen nagyra értékelt. Az egyéni vadászatok közül leginkább a cserkelés és a téli fogatos-szánkós vadászat a legeredményesebb, aminek a kedvéért sok vadász vált lábodi törzsvendéggé.

Ezen a hatalmas kiterjedésű területen négy, különböző szintű szolgáltatásokat nyújtó vadászház áll a vendégeink rendelkezésére, az Alexandra Vadászház Ökoturisztikai és Konferencia Központtól kezdve, a Nagysalléri és Petesmalmi vadászházon át, az erdőben található, önellátó Ikladi vadászlakig bezárólag. 

Vadászati árak
 

Szíves figyelmébe ajánljuk a Sefag Zrt. vadászati árjegyzékét, amelyet vadászati megrendelés esetn alkalmazunk.

 

SEFAG-Lábod Vadászatszervező Iroda
H-7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 21.
Tel.: 82/505 105
Fax: 82/505 107
sefag-labod@sefag.hu
www.sefag.hu